ZTE WF830 - Сомнително ниско ниво на сигнал и проблем со виси
Модератор: Модератори
-
- Редовен корисник на форумот
- Објави: 95
- Регистрација: 2017-12-28, 16:48
ZTE WF830 - Сомнително ниско ниво на сигнал и проблем со виси
Здраво, купив рутер ZTE WF830 денес за поволни пари. Проблемот е што некако „слабо“ го фаќа сигналот и виси, за време на суспензијата е невозможно да се префрли рутерот во рачниот режим на поврзување со мрежата. Како да се поправи? PS: Дали има некој начин да се добие лозинка за паметен админ? (ZTE не ги издава од 31.03.2022 март 451 година) Прашањево е посебно за @matekXNUMX
тестови

Суспензија

Компаративна слика со ZTE MF286, (со OpenWrt) поврзан на истите BTS и PCI.

тестови

Суспензија

Компаративна слика со ZTE MF286, (со OpenWrt) поврзан на истите BTS и PCI.

-
- Редовен корисник на форумот
- Објави: 95
- Регистрација: 2017-12-28, 16:48
Одг: ZTE WF830 - Сомнително ниско ниво на сигнал и проблем со виси
Дали некој знае нешто за овој рутер и не наиде на сличен проблем?
-
- Корисник на форумот
- Објави: 21
- Регистрација: 2017-06-26, 00:12
Одг: ZTE WF830 - Сомнително ниско ниво на сигнал и проблем со виси
Сретнав. Се мачев со овој рутер неколку месеци. Прво мислев дека е грешка на операторот, па ми пиша и zte. Проверив различни фреквенции, различни картички и грешката е на страната на уредот. Кога ја тестирав картичката, немаше мрежниот сообраќај и само еден корисник, чекав една недела и ми се спушташе, обично со поголем товар, кога семејството користеше Интернет, ми се спушташе дури и неколку пати на ден. Единственото нешто што помогна беше рестартирање на сетот. Ситуацијата е како на твојата 3-та фотографија: Downloading and Uploading MCS е тогаш секогаш 0, во статистиката неколку kb/s преземање (ако добро се сеќавам), опсегот е таму, статусот е поврзан, но нема интернет.
Уште повеќе, нема да го ресетира одуто со игла (не ми успеа). Дојдов до заклучок дека рутерот работи, грешката е во idu, паѓа во луп и ништо не може да се направи, или рестартирајте ја целата работа, или исклучете ја и повторно поврзете PoE odu-idu, тогаш и тој ќе прекине .
Сетот е крив, ништо нема да правите, јас само го спакував мојот и го враќам за една недела, се чудам како ќе оди со жалба после пола година маки со скриен дефект. Веројатно се замешав со 5 консултанти за играње, на еден дури и му беше гајле, ги запишав часовите во кои заглавува, за жал неговата и мојата работа беше залудна.
Од кого купивте по багателна цена? Ако не, напишете го овде.
Уште повеќе, нема да го ресетира одуто со игла (не ми успеа). Дојдов до заклучок дека рутерот работи, грешката е во idu, паѓа во луп и ништо не може да се направи, или рестартирајте ја целата работа, или исклучете ја и повторно поврзете PoE odu-idu, тогаш и тој ќе прекине .
Сетот е крив, ништо нема да правите, јас само го спакував мојот и го враќам за една недела, се чудам како ќе оди со жалба после пола година маки со скриен дефект. Веројатно се замешав со 5 консултанти за играње, на еден дури и му беше гајле, ги запишав часовите во кои заглавува, за жал неговата и мојата работа беше залудна.
Од кого купивте по багателна цена? Ако не, напишете го овде.
Врати се на „Мобилен Интернет - Други проблеми“
Кој е онлајн
Корисници кои го прелистуваат овој форум: Во моментов нема регистрирани корисници и 2 гости на форумот