ZTE WF830 - Сомнително ниско ниво на сигнал и проблем со виси

Други проблеми (хардвер и софтвер) кои не се вклопуваат во горенаведените категории, на пр., оптимизација на врски, бројачи на податоци, мрежна безбедност, основни информации.

Модератор: Модератори

кокос lol
Редовен корисник на форумот
Објави: 95
Регистрација: 2017-12-28, 16:48

ZTE WF830 - Сомнително ниско ниво на сигнал и проблем со виси

поставтор: кокос lol » 2023-01-10, 21:23

Здраво, купив рутер ZTE WF830 денес за поволни пари. Проблемот е што некако „слабо“ го фаќа сигналот и виси, за време на суспензијата е невозможно да се префрли рутерот во рачниот режим на поврзување со мрежата. Како да се поправи? PS: Дали има некој начин да се добие лозинка за паметен админ? (ZTE не ги издава од 31.03.2022 март 451 година) Прашањево е посебно за @matekXNUMX

тестови
Образек

Суспензија
Образек

Компаративна слика со ZTE MF286, (со OpenWrt) поврзан на истите BTS и PCI.
Образек

кокос lol
Редовен корисник на форумот
Објави: 95
Регистрација: 2017-12-28, 16:48

Одг: ZTE WF830 - Сомнително ниско ниво на сигнал и проблем со виси

поставтор: кокос lol » 2023-01-13, 18:59

Дали некој знае нешто за овој рутер и не наиде на сличен проблем?

Изитор
Корисник на форумот
Објави: 21
Регистрација: 2017-06-26, 00:12

Одг: ZTE WF830 - Сомнително ниско ниво на сигнал и проблем со виси

поставтор: Изитор » 2023-01-28, 22:22

Сретнав. Се мачев со овој рутер неколку месеци. Прво мислев дека е грешка на операторот, па ми пиша и zte. Проверив различни фреквенции, различни картички и грешката е на страната на уредот. Кога ја тестирав картичката, немаше мрежниот сообраќај и само еден корисник, чекав една недела и ми се спушташе, обично со поголем товар, кога семејството користеше Интернет, ми се спушташе дури и неколку пати на ден. Единственото нешто што помогна беше рестартирање на сетот. Ситуацијата е како на твојата 3-та фотографија: Downloading and Uploading MCS е тогаш секогаш 0, во статистиката неколку kb/s преземање (ако добро се сеќавам), опсегот е таму, статусот е поврзан, но нема интернет.
Уште повеќе, нема да го ресетира одуто со игла (не ми успеа). Дојдов до заклучок дека рутерот работи, грешката е во idu, паѓа во луп и ништо не може да се направи, или рестартирајте ја целата работа, или исклучете ја и повторно поврзете PoE odu-idu, тогаш и тој ќе прекине .
Сетот е крив, ништо нема да правите, јас само го спакував мојот и го враќам за една недела, се чудам како ќе оди со жалба после пола година маки со скриен дефект. Веројатно се замешав со 5 консултанти за играње, на еден дури и му беше гајле, ги запишав часовите во кои заглавува, за жал неговата и мојата работа беше залудна.
Од кого купивте по багателна цена? Ако не, напишете го овде.

Врати се на „Мобилен Интернет - Други проблеми“

Кој е онлајн

Корисници кои го прелистуваат овој форум: Во моментов нема регистрирани корисници и 2 гости на форумот