Тестови на уникатната понуда за неограничен LTE интернет од T-Mobile

Така се подготвуваат нови тестови, прегледи, описи.

Модератор: Модератори

Колку долго ќе траат тестовите?

Времето за гласање помина на 2020 година, 06:20 часот

а) Една недела?
0
Нема гласови
б) Две недели?
0
Нема гласови
в) околу еден месец?
0
Нема гласови
г) друг предлог? Напиши во објавата.
0
Нема гласови

Број на гласови: 0

Скиус94
Почетен корисник на форумот
Објави: 6
Регистрација: 2018-04-01, 13:58
Локација: Бидгошч Фордон

Тестови на уникатната понуда за неограничен LTE интернет од T-Mobile

поставтор: Скиус94 » 2020-06-19, 16:50

Во оваа тема одвреме-навреме ќе објавувам извештај за користењето на сега недостапната домашна интернет понуда од t-mobile.
Ако знае некој како дојдов до „сим“ со оваа понуда, веќе ја опишувам: Во 2017 година баба ми бараше алтернатива за постојано паѓачката Нетија во нејзиното село, во тоа време гореспоменатата интернет понуда. беше масовно промовиран, проверив дали има нивни БТС во околината и го проверив нивниот опсег од смартфон со нивната картичка (да, знам дека често се повторувам), првичните тестови беа успешни, па договорот беше потпишан заедно со рутерот Huawei B525s-23a за симболична злота. До лани користев LTE интернет од најголем плус ***Цензура*** што имав, слаба покриеност, постојани инки и без пречекорување на лимитот, лани потпишав договор за интернет со Play со лимит од 200 GB месечно, навистина бев задоволен од брзината на мојата локација до тогаш. Да се ​​разбереме, повеќето корисници на форумов ги користат овие 200гб за неколку дена, можеби две недели. На почетокот овие 200гб ми беа доволни еден месец па и останаа, дојде моментот да се форматира компјутерот и почна. Неодамна овие 200 GB ми беа доволни за максимум 2 недели каде што не сум единствениот што го користи овој интернет, купувањето на нови 100 GB за 25 PLN не беше опција затоа што ќе банкротирам. Сосема случајно баба спомна дали ќе и истече договорот за интернет и слично, договорот е донесен по истите услови на неопределено време, баба користи многу малку интернет околу 15/20GB месечно и јас само се префрлив со неа. Благодарение на овој расплет на настаните, го имам овој вистински неограничен интернет со рутерот Huawei B525s-23a.
Како што напишав погоре, резултатите од овој интернет ќе ги објавувам на секои неколку дена, целиот експеримент е насочен кон проверка дали мрежата е навистина толку оптоварена или вештачки „отсечена“ од операторот. Овој интернет го имам од денес и во 16:17 без форсирање на бендовите ги добив резултатите од 29,09 Mbps преземање, 19,44 Mbps upload 24ms ping без изгубени пакети, параметарот SINR беше 3dB во тој момент и RSRP беше околу -101dBm.
Во следните ажурирања, така да се каже, ќе бидат дадени повеќе мрежни параметри заедно со бројот BTS што го користам.
На крајот од целиот тест, овде ќе објавам табела со сите мрежни вредности и брзини, но не знам колку долго да ги извршувам тестовите? Една недела, две или еден месец?
Однапред се извинувам за стилот што го пишувам, но јас сум дислексичен и понекогаш имам проблеми со составување реченици или ставање запирки.

Скиус94

Одг: Тестови на единствена понуда за неограничен LTE интернет од T-Mobile

поставтор: Скиус94 » 2020-06-20, 17:57

И денес (20.06.2020) работи сосема пристојно во AUTO режим и на агрегација од 1800+2600 MHz (вкупно, само овие два опсези може да се агрегираат). Денешни брзини:
3:20 часот Агрегација 1800+2600MHz Ping 23ms, преземање 43,13 прикачување 24,38Mbps 0% загуба на пакети, SINR 18, RSRP -98, RSRQ -4.
Време 18:06 AUTO режим Ping 24ms, преземање 35,89 upload 25.63Mbps 0% загуба на пакети, SINR 5, RSRP -96, RSRQ -10.
18:10 агрегација 1800+2600MHz Ping 24ms, преземање 26,73 прикачување 26,33Mbps 0% загуба на пакети, SINR 7, RSRP -96, RSRQ -11.
Заклучоци: Мислам, или подобро кажано, сигурно е случајот дека модемот сам ги агрегира овие два бендови и понекогаш тоа го прави подобро, а понекогаш полошо, ќе додадам дека сите мерења се направени кога е поврзан на истиот BTS. Во принцип, одвреме-навреме вреди да се прекине врската и повторно да се поврзе (не да се рестартира модемот) затоа што можеме да добиеме подобри резултати.

Кориснички аватар
онкен
** Модератор **
Објави: 6281
Регистрација: 2014-06-07, 20:49
Локација: Краков

поставтор: онкен » 2020-06-20, 19:57

Но што е работата??

Ќе изнајмувам картичка без ограничување - Неограничен интернет во T-Mobile или Orange

Цена - 60 PLN месечно
Контакт на PM

Скиус94

поставтор: Скиус94 » 2020-06-20, 22:30

Правам тестови

Врати се на „Тестови, прегледи, описи - во изградба“

Кој е онлајн

Корисници кои го прелистуваат овој форум: Во моментов нема регистрирани корисници и 1 гостин на форумот